VELIKA POBJEDA ELONA MUSKA: NASA izabrala SpaceX za slanje prvih astronauta na Mjesec nakon skoro 50 godina


SpaceX je pobijedio Blue Origin Jeffa Bezosa i Dynetics i bit će jedini dobavljač sustava, što je iznenađujuća odluka jer je NASA inače birala više tvrtki u slučaju da jedna bude neuspješna

NASA je odabrala SpaceX za slanje prvih astronauta na površinu Mjeseca od 1972. godine, objavila je agencija u petak što je velika pobjeda tvrtke Elona Muska.

Ugovor, vrijedan 2,9 milijardi dolara, uključuje prototip svemirske letjelice Starship koja se testira u pogonu SpaceX-a na jugu Teksasa.

“Danas sam vrlo uzbuđena i svi smo vrlo uzbuđeni što možemo objaviti da smo nagradili SpaceX da nastavi s razvojem našeg integriranog sustava slijetanja ljudi”, rekla je Lisa Watson-Morgan, voditeljica NASA-inog programa za slijetanje ljudi.

KORAK PO KORAK DO USPJEHA: I treća raketa tvrtke SpaceX eksplodirala nakon leta. Uspješno je sletjela, ali…

Muskova tvrtka je NASA-in partner iz privatnog sektora kojem se najviše vjeruje

SpaceX je pobijedio Blue Origin Jeffa Bezosa i Dynetics i bit će jedini dobavljač sustava, što je iznenađujuća odluka jer je NASA inače birala više tvrtki u slučaju da jedna bude neuspješna.

Industrijski analitičari kažu da se tom odlukom istaknulo da je tvrtka, koju je Musk osnovao 2002. godine s ciljem kolonizacije Marsa, NASA-in partner iz privatnog sektora kojemu se najviše vjeruje.

SpaceX je prošle godine postala prva privatna tvrtka koja je uspješno poslala posadu na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS).

SUKOB DVA NAJBOGATIJA ČOVJEKA NA SVIJETU: ‘Postoji opasnost od sudara flote Starlinka sa Kuiperovim satelitima’

Četvorica astronauta u kapsuli Orion

U svojoj ponudi za slijetanje na Mjesec, SpaceX je predstavio svemirsku letjelicu za višekratnu upotrebu, koja je dizajnirana za prijevoz velikih posada i tereta za svemirska putovanja te za slijetanje uspravno i na Zemlju i na druga nebeska tijela.

<img loading="lazy" class="aligncenter wp-image-2587345 size-large" src="https://net.hr/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0606017861.jpg?quality=100&strip=all&w=669"

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen