U zagrebačkom ZOO-u 2019. na svijet došlo čak 300 sisavaca, ptica, gmazova i vodozemaca


Godina na izmaku u zagrebačkom Zoološkom vrtu bila je vrlo plodna – pored nekoliko tisuća beskralješnjaka u 2019. na svijet je došlo tristo kralješnjaka, a među njima najviše je bilo sisavaca – čak 129, priopćio je u nedjelju ZOO.

“Najbrojniji pomladak trenutačno imaju dinarski voluhari koji su dobili 14 mladunaca. Dinarski voluhar u Hrvatskoj je strogo zaštićena endemska vrsta.

U zagrebačkom Zoološkom vrtu vrsta je uključena u posebna istraživanja kojima se želi doznati kako tog malenog sisavca zaštititi u dinarskom kršu.

Većina jedinki zato živi u posebnom prostoru, no kako bi posjetitelji mogli upoznati ovu vrstu, za jednu je obitelj dinarskih voluhara nedavno napravljena posebna nastamba”, ističu u ZOO-u.

Kažu da je Maksimirska šuma dobar dom crvenim pandama, što potvrđuje njihovo obiteljsko stablo. Popi i Ema ove su godine postali roditelji blizanaca, a mališanima su veslači Martin i Valent Sinković izabrali imena Dudek i Regica.

Zagrebački ZOO ima budućnost s malim langurima, valabijima i morskim lavovima 

Produljuju se i zagrebačke loze hanumanovih langura, močvarnih valabija i kalifornijskih morskih lavova.

Mladunci u tim obiteljima lijepo napreduju. Svi oni uključeni su u posebne uzgojne programe Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija.

Neke su se životinje prvi put rodile u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Među njima su divovski mravojed i dik dik.

Mladi mravojed uživa u ponosu tate Olivera i brizi mame Ariel.  I u novu godinu će vjerojatno ući promatrajući svijet s majčinih leđa.

Mali dik dik pak uživa u igri skrivača. Mama i tata su mu pritom bezbrižni. Naime, sustanari dik dikovima

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen