Švicarci ovaj vikend odlučuju o zabrani testiranja na životinjama

ŠVICARCI u nedjelju izlaze na birališta kako bi odlučili treba li zabraniti testiranje na životinjama i ljudima, što je prijedlog koji je izazvao negodovanje u zemlji u velikoj mjeri ovisnoj o velikim farmaceutskim kompanijama. Malo je vjerojatno da će prijedlog aktivista za prava životinja zaista proći.

Švicarska bi bila jedina zemlja u svijetu s takvom zabranom ako bi taj prijedlog bio prihvaćen, rekao je Yves Fluckiger, predsjednik lobističke skupine švicarskih sveučilišta.

Znanstvenici: Nemoguće je provoditi istraživanja bez pokusa na životinjama

Istraživači ustraju na tome da je medicinski napredak nemoguć bez eksperimenata.

Patrycja Nowak-Sliwinska sa Sveučilišta u Ženevi kaže kako bi bilo nemoguće provoditi istraživanja bez pokusa na životinjama i kliničkih ispitivanja.

U Švicarskoj, istraživači koji žele koristiti žive životinje za eksperimente moraju podnijeti formalni zahtjev u kojem dokazuju da na raspolaganju nemaju alternativnu metodu i da će uvjeti za životinje biti najbolji mogući.

Broj životinja koje se koriste za eksperimente u toj zemlji je značajno pao, s oko dva milijuna osamdesetih godina prošlog stoljeća na oko 560.000. Oko 20.000 životinja godišnje prolazi ozbiljne intervencije, poput implantacije tumora, kažu federalne vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen