Spirulina je super hrana terapijskih svojstava

Zahtjevni svakodnevni život, manjak sna, umor, pad imuniteta i mnogi drugi bitni ali zanemareni zdravstveni faktori posljedica su nemirnog i ubrzanog modernog načina života. Posljedice takvog načina života su dalekosežne, i dok su neke od njih manje opasne, neke mogu biti zabrinjavajuće.

No, uvijek postoji nešto na što se možete osloniti za pomoć, a to je super hrana. Jedna od takvih namirnica je i spirulina, jedna od najpopularnijih visoko nutritivnih namirnica 21. stoljeća.

Što je spirulina?

Spirulina je alga modrozelene boje, bogata klorofilom i iznimno bogata bjelančevinama, antioksidansima, masnim kiselinama i ostalim hranjivim tvarima. Iznimno je cijenjena među makrobiotičarima i vegetarijancima jer je riječ o kompletnom proteinu.

Spirulina alga djeluje protuupalno
Spirulina je alga bogata klorofilom

Mnogi zapravo ne znaju da sadrži osam esencijalnih masnih kiselina, a može se pohvaliti i time da sadrži veliku količinu blagotvornog beta karotena, veću nego što recimo sadrži mrkva.

Zašto koristiti spirulinu i koja je njena korist?

Ova fantastična supernamirnica ubrzo će postati bitan faktor za vaše tijelo jer izuzetno blagotvorno djeluje na tijelo i vrlo brzo pokazuje svoju učinkovitost, ako se uzima redovito.

Dugi je niz zdravstvenih pogodnosti spiruline, alge koju su koristili i Asteci, a koja je i danas obavezna na tanjurima azijskih naroda koji znaju cijeniti njene prednosti. Jedna od glavnih pogodnosti koju možete dobiti korištenjem spiruline je duboka detoksikacija organizma.

Spirulina alga naime:

  • Potiče eliminaciju toksina iz krvotoka 
  • Djeluje protuupalno
  • Puna je antioksidansa koji smanjuju broj slobodnih radikala čime smanjuje mogućnost nastajanja kroničnih bolesti, posebno kardiovaskularnih

Pomaže u mršavljenju

Za one koji se bore s kilogramima, ova je alga također odlično rješenje jer smanjuje žudnju za hranom i pomaže u kontroli apetita, što posljedično dovodi do smanjivanja tjelesne težine, smanjivanja razine kolesterola u krvi i održavanja krvnog tlaka na optimalnoj razini.

YouTube video
Video: Spirulina dodatak za mršavljenje

Daje energiju

Osim što će vam dati energiju za rad, povećat će vam izdržljivost i ukloniti umor, osobito ako redovno vježbate. Spirulina u kombinaciji s vježbanjem i zdravijom prehranom može u potpunosti promijeniti način na koji vaše tijelo funkcionira.

Moramo posebno napomenuti i njen blagotvoran utjecaj na kosu i kožu jer njeno bogatstvo vitamina i minerala utječe na svaki dio organizma.

Eko spirulina – sigurnost pri svakoj konzumaciji

Na slobodnom tržištu se u prodaji nalazi mnogo vrsta i mnogo različitih proizvođača spiruline, stoga treba obratiti pozornost na njihovu kvalitetu, kontrolu proizvoda i porijeklo. Osim što je bitno uvjeriti se da je spirulina, koju konzumirate u obliku tablete, praha ili slično, proizvod bez glutena i laktoze, te veganski proizvod, morate biti sigurni i da je riječ o ekološkom uzgoju.

Za proizvod kojim želite osloboditi svoje tijelo od toksina je jako bitno da je uzgajan daleko od gradova, u netaknutoj prirodi, a takav proizvod uvijek možete nabaviti u Malinca web trgovini, jednoj od najpoznatijih i najsigurnijih trgovina superhranom.

Članci iz iste kategorije: