Prirodni način za brzo praznjenje creva

Zatvor može biti neugodan i izazvati bolne grčeve u trbuhu, zbog toga predstavlja ozbiljnu tegobu koja se javlja kod široke populacije, neovisno o dobi. Postoje mnogi uzroci zatvora, a važno je lečenju pristupiti ozbiljno. Prirodni način za brzo praznjenje creva predstavlja najbolju opciju za rješavanje problema, a kroz današnji tekst upoznati ćemo vas sa svim uzrocima, simptomima i načinima lečenja zatvora.

Šta je zatvor creva?

Zatvor predstavlja nemogućnost pražnjenja i povećanje volumena creva. On može biti popraćen s boli, a razlog tomu je nedostatak vode u stolici. Zbog toga je prvi način lečenja unošenje što više tekućine u tijelo i hidratacija cijelog organizma. Voda nije čarobni lijek, jer zatvor može uzrokovati i neki od sljedećih uzročnika:

  • nedovoljno kretanja
  • konzumiranje nezdrave hrane
  • alkohol, pušenje ili droga
  • drugi zdravstveni problemi

Simptomi zatvora

Zatvor možete prepoznati po nepravilnom i rijetkom odlasku na WC. Osim toga, on može biti popraćen sa:

  • bolnim grčevima u stomaku
  • nadutosti
  • nelagodom prilikom pražnjenja

Prirodni način za brzo praznjenje creva je mineralna voda Donat Mg, koja zahvaljujući mineralu epsom soli djeluje laksativno. 

Nedovoljan unos tekućine

Nedovoljan unos tekućina jedan je od najčešćih uzroka zatvora. Posebno se može javljati na prelasku iz ljeta u jesen, kada zahlađenje donosi manji osjećaj žeđi i ljudi prestanu konzumirati dovoljne količine vode. Prilikom slabe hidratacije creva se mogu začepit i usporiti pražnjenje. 

Za brzo praznjenje creva pijte Donat Mg
Donat Mg za brzo praznjenje creva

Osim vode, još jedan dobar prirodan način za brzo praznjenje creva je kompot od voća ili konzumiranje čajeva koji potiču probavu. Zeleni čaj može predstavljati odličan poticaj za metabolizam i pražnjenjem, a i sama mlaka voda slovi za najbolji prirodni lijek zatvora.

Fast food prehrana

Ako ste zaposleni i nemate vremena za kvalitetan obrok, vrlo vjerojatno ćete posegnuti za fast food hranom i nepravilnim unosom obroka. Promjena prehrane ili redoviti unos nekvalitetne hrane može biti okidač za stvaranje zatvora u crevima.

YouTube video
Video: Prirodna hrana za za brzo praznjenje creva

Zbog toga biste trebali u prehranu ubaciti što više povrća i hrane koja u sebi sadrži ulje, poput nekih sjemenki. Također, konzumacija maslinovog ulja može poslužiti kao prirodni podmazivač creva i poticaj za lako pražnjenje. 

Donat Mg za brzo pražnjenje creva

Još jedan odličan dodatak je Donat Mg za brzo praznjenje creva. Popijte čašu ujutro kada se probudite i navečer prije spavanja te ćete s ovom metodom znatno pomoći crevima. Nastojte ga piti ne prehladnog i nemojte pretjerivati. On nije jedina stvar koja će vam pomoći, već morate unositi i dovoljno vode, jesti kvalitetne obroke i baviti se fizičkom aktivnošću.

Članci iz iste kategorije: