Novi predmet u britanskim školama, učit će se o klimatskim promjenama i okolišu

U BRITANIJI će sljedeći tjedan biti pokrenut novi nastavni program s naglaskom na to kako učenici mogu zaštititi planet. Britanska uprava za obrazovanje (DfE) je objavila da će učenici učiti o organizmima i njihovom okolišu, kao i pitanjima okoliša i održivosti “kako bi stekli dublje znanje o prirodnom svijetu oko sebe”.

Učenici će također razviti vještine za buduće karijere u očuvanju prirode, “od razumijevanja kako očuvati lokalne divlje životinje do provođenja terenskog rada potrebnog za identifikaciju vrsta”. Nastava već uključuje proučavanje urbanizacije u geografiji i staništa u prirodoslovlju, no vlada je poručila da će novi kolegij “ići dalje” u podučavanju o povijesti i evoluciji vrsta te utjecaju života na prirodne sredine, tj. kako se mijenjaju i razvijaju.

Dublje znanje i razumijevanje planeta

“Održivost i klimatske promjene najveći su izazovi s kojima se čovječanstvo suočava”, poručio je ministar obrazovanja Nadhim Zahawia. “Nitko od nas ne može sumnjati u to koliko su oni postali ključni. Novi program iz prirodne povijesti ponudit će mladim ljudima priliku da razviju dublje znanje i razumijevanje ovog nevjerojatnog planeta, njegovog okoliša i kako ga očuvati”, rekao je Zahawia.

“Vlada će blisko surađivati ​​s neovisnim stručnjacima i nizom organizacija kako bi razvila detaljan nastavni sadržaj”, objavio je DfE. DfE je dodao da će Strategija održivosti i klimatskih promjena pomoći “mladim ljudima da razviju izvrsno znanje o STEM-u i praktičnim

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen