NISU S OVOG SVIJETA; Na svemirskoj postaji otkrili bakterije koje ‘znanost ne poznaje’: Nadajmo se da su to dobre vijesti…

Do sad je s Međunarodne svemirske postaje prikupljeno oko 1000 uzoraka koji tek trebaju biti dostavljeni na analizu na Zemlju

Tri nepoznata mikroba pronađena na Međunarodnoj svemirskoj postaji mogla bi biti ključna za naseljavanje Marsa.

Naime, kako su istaknuli, tijekom provođenja pokusa na Međunarodnoj svemirskoj postaji, otkrivena su četiri soja bakterija na različitim dijelovima postaje, od čega su tri potpuno nepoznate znanstvenicima.

Prva bakterija identificirana je kao Methylorubrum rhodesianum. Za sad je jedino poznato da pripadaju obitelji Methylobacteriaceae, koja je poznata po tome da potiče rast biljaka i pomaže biljkama da se obrane od patogena odnosno bolesti. Upravo bi ih to moglo učiniti veoma zanimljivima znanstvenicima koji razmatraju načine kako omogućiti nastanjivanje drugih planeta, piše Metro.

POTRAGA ZA DOKAZIMA ŽIVOTA NA MARSU: S Crvenog planeta stižu nevjerojatne i zadivljujuće fotografije

Prikupljeno oko 1000 uzoraka

Autori studije dr. Kasthuri Venkateswaran i dr. Nitin Kumar Singh rekli su da geni mikroba možda sadrže tragove koje znanstvenici mogu koristiti za uzgoj usjeva u svemiru.

“Želimo li uzgajati biljke na ekstremnim mjestima, gdje su resursi oskudni, izolacija novih mikroba koji potiču rast biljaka u takvim stresnim uvjetima je nužna”, istaknuli su autori ove studije Kasthuri Venkateswaran i Nitin Kumar Singh.

Do sad je s Međunarodne svemirske postaje prikupljeno oko 1000 uzoraka koji tek trebaju biti dostavljeni na analizu na Zemlju. Znanstvenici ističu kako bi bilo dobro da, umjesto da se uzorci vraćaju na Zemlju, ostanu na Međunarodnoj svemirskoj postaji, gdje bi ih se proučavalo u mikrobiološkom laboratoriju.

“Trebamo integriran sustav za mikrobiološki nadzor koji prikuplja, obrađuje i analizira uzorke u svemiru, koristeći molekularnu tehnologiju. To bi NASA-i i drugim zemljama sa svemirskim ambicijama omogućilo da razviju siguran i održiv način za dugotrajno istraživanje svemira”, dodaju Venkat i Singh.

ZNANSTVENICE U POTRAZI ZA VODOM S MARSA: Popularna teorija ipak ‘ne drži vodu’, a konačni odgovor

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen