Neudobnom školjkom protiv čitanja na zahodu

Zahodska školjka koja se naginje prema dolje pod kutom od 13 stupnjeva, zbog čega vam je na njoj neugodno sjediti dulje od nekoliko minuta, najnoviji je britanski izum koji su korisnici društvenih mreža ismijali. 

Koncept nove zahodske školjke, za koji je u Velikoj Britaniji podnesena prijava za izdavanje patenta, mnogi su dočekali s prezirom, piše BBC. BBC-jev novinar razgovarao je s Mahabirom Gillom, dizajnerom školjke i vlasnikom branda StandardToilet.

“Zamisao se rodila iz osobnog iskustva. Naime, kad sam se na autocesti zaustavio da bih otišao do toaleta, shvatio sam da je preda mnom velik red. Zapitao sam se što ljudi ondje rade, a potom sam shvatio da neki odande izlaze s mobilnim telefonom u rukama”, ispripovijedao je.

Palo mu je na um da bi nakošena zahodska školjka možda mogla smanjiti vrijeme provedeno u javnim toaletima.

Kaže da je izradio prototip školjke te da ju je i testirao. Pojašnjava da optimalan kut pod kojim se školjka treba naginjati iznosi između 11 stupnjeva da biste na njoj udobno sjedili dulje od 15 minuta te 13 stupnjeva za sjedenje u trajanju od maksimalno ‘pet do sedam’ minuta. No njegova je zamisao izazvala pregršt šala na društvenim mrežama, premda se Gill pozvao na medicinsku studiju o negativnim stranama dugotrajnog sjedenja na zahodskoj školjki, uključujući i hemoroide.

Neki su korisnici društvenih mreža napisali da će pokušati “pobijediti” nagnutu školjku dodatkom kako bi vratili njezin uobičajen kut nagiba. Jedan je korisnik Twittera napisao da je moguće ublažiti negativan učinak školjke tako što će na njoj sjediti okrenut na drugu stranu.

“Ako je ovo stvarno, mislim da je to savršen prikaz u kolikoj mjeri kapitalizam prezire radnike i ljudska bića”, rekla je za BBC korisnica Twittera Hilary Gardiner. No Gill je stvar shvatio vrlo ozbiljno jer je kreirao i internetsku stranicu s informacijama o korištenju novog tipa

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen