MEDICINSKA SESTRA SE CIJEPILA, A ONDA SU STIGLE NUSPOJAVE: ‘Temperatura mi je skočila na 40,5°C, jako sam se uplašila… Ali, vrijedilo je’

Ipak, ističe kako bi liječnici morali biti iskreni prema onima koji cijepe i pripremiti ih na moguće probleme

Nekoliko sati nakon što je u rujnu dobila drugu injekciju u ispitivanju Pfizerovog cjepiva, Kristen Choi osjećala promrzlost, mučninu i slabost. Kada je primila prvu dozu cjepiva mjesec dana ranije, Choi nije iskusila nikakve nuspojave osim bola u ruci. Kao medicinska sestra i istraživačica znala je da njezina reakcija na drugu dozu vjerojatno znak da je cjepivo aktiviralo njezin imunološki sustav i radi svoj posao.

No kad joj se groznica pogoršala tijekom noći i sljedećeg jutra skočila na 40.5 stupnjeva Celzijevih, počela se plašiti, napisala je u ponedjeljak, prenosi Bussines Insider. “Nakon mjeseci u kojima smo svaki dan mjerili temperaturu kao simptom covida, bilo mi je prilično zabrinjavajuće dobiti takvu groznicu”, rekao je Choi za Insider.

“Jednom kad sam malo  povukla ručnu i razmislila, palo mi je na pamet da je to zapravo nešto što se prilično često događa s cjepivima.”

Nuspojave nestale za jedan dan

Nazvala je testni centar čim se otvorio, a medicinska sestra koja se javila rekla je Choi da su reakcije nakon druge injekcije prilično česte. Temperatura je pala nakon što je popila paracetamol, a sve njezine nuspojave nestale su do sljedećeg jutra.

Čak i nakon što je iskusila ono što izvještaji kliničkih ispitivanja cjepiva navode  kao najgori scenarij, Choi je rekla da je vrijedilo  ako joj to daje šansu da razvije imunitet na covid. “Apsolutno mislim da bi se svi trebali cijepiti”, rekla je Choi. “Ono što sam proživjela, iako nije bilo baš ugodno, bilo je prolazno. Nije bilo kritično, prošlo je za samo jedan dan i ako bih se morala vratiti i ponoviti to, učinila bih bez razmišljanja”.

‘To znači da cjepivo djeluje’

Iako se Choi nakratko zabrinula je li oboljela od covida kad je vidjela da ima temperaturu, znala je

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen