Kineski znanstvenici: Možda smo otkrili signal koji šalje vanzemaljska civilizacija

NE DOGAĐA se svaki dan da znanstvenici povezani s velikom istraživačkom institucijom priopće da su možda ostvarili kontakt s izvanzemaljskom civilizacijom.

Tim kineskih znanstvenika koji analizira udaljene egzoplanete u potrazi za znakovima života naveli su da su pronašli “sumnjive signale” koji bi mogli upućivati ​​na izvanzemaljsku civilizaciju, stoji u izvješću Science and Technology Dailyja, službenog lista kineskog ministarstva znanosti i tehnologije.

No naveli su da je to tek mogućnost i da trebaju detaljno ispitati nalaze.

Neobični signali

“Velika je mogućnost da se radi i o nekoj vrsti radiošuma (smetnji). To trebamo sada ispitati, odnosno potvrditi ili isključiti; što može potrajati neko vrijeme”, rekao je za list Zhang Tongjie, glavni znanstvenik odjela China ET Civilization Research Group.

Znanstvenici su otkrili neobične uskopojasne signale prilikom obrade podataka iz 2019. koje je prikupio ogroman radio teleskop FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope) smješten na jugozapadu Kine.

“Nemojte se previše nadati”

Iako se radi o vrlo hrabroj izjavi službene agencije, svjetski stručnjaci su brzo istaknuli da možda postoje i jednostavnija objašnjenja za te signale. Osim toga, ovakva priopćenja trebamo uzeti s rezervom jer o tim nalazima nije objavljeno recenzirano znanstveno istraživanje.

“Ovo je zanimljivo, ali nemojte se previše nadati”, napisao je na Twitteru novinar Andrew Jones koji prati istraživanja kineskog svemirskog programa, a prenosi Futurism

Nemaju vremena da to istraže?

Kineski portal Yicai navodi da

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen