Dnevna zahvalnost adrenalinska je injekcija u romantičnoj vezi

Naša preokupiranost poslovnim obvezama ponekad kao da je izvan naše kontrole, dok mi jednostavno zaboravljamo na male stvari koje na osobit način pridonose našim životima, a naše voljene čine vrijednima pažnje.

Najnoviji članak objavljen u časopisu Personal Relationships navodi metode zahvalnosti koje možemo iskoristiti kako bismo osnažili našu romantičnu vezu te kako bi nam to pripomoglo postići i zadržati zadovoljstvo s našim partnerom.Ljudska stvorenja neovisna su, a ljudi neprestano čine jedni drugima usluge.

Jednostavno zato što pojedina osoba čini nešto za drugu osobu automatski ne znači i da će takvo što polučiti osjećajem zahvalnosti.

Ne samo da najvjerojatnije uopće nećemo osjećati zahvalnost, već bismo mogli osjećati čitav niz najrazličitijih reakcija od zahvalnosti, odbojnosti, preko nerazumijevanja pa sve do osjećaja neizmjerne dužnosti.

Pozitivan način razmišljanja pokazao se dugoročno korisnim u našemu emocionalnom životu.

Produljenje života ovakvim pozitivnim emocijama i zahvalnost koju osjećamo prema svojim ljubavnim partnerima deseterostruko mogu povećati korist pozitivnog razmišljanja, tvrde autori najnovije studije.

Glavni autor, dr. Sara Algoe govori: “Osjećaji zahvalnosti i velikodušnosti korisni su u učvršćivanju odnosa sa ljudima do kojih nam je stalo, te su od obostrane koristi po onoga koji daje, kao i onoga koji prima.”

Autori pretpostavljaju da je osjećaj zahvalnosti prilagodljivog karaktera, te nam naposljetku pomaže pronaći, podsjetiti nas, te vezati nas uza ljude kojima je stalo do naše dobrobiti.

Događaji kao što su kada jedan od partnera planira pripremanje slavljeničkog ručka dok je drugi partner upravo zaslužio promaknuće, vođenje djece u posjet zoološkom vrtu kako bi drugi partner mogao proboraviti određeno vrijeme odmora ili zaustavljanje kako bi smo pokupili omiljenu kavu za van našega partnera upravo su primjeri izražavanja zahvalnosti koji bi mogli osnažiti romantične odnose, ako se primatelj osjeća jednako zahvalan.

Autori studije odabrali su preko šezdeset i pet parova koji već uživaju određenu povijest poznanstva, nalaze se u zadovoljavajućim i predanim odnosima.

Sitne, svakodnevne

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen