ĐIKIĆ I LENHARD SASULI PALJBU PO LAUCOVOM ISTRAŽIVANJU: ‘Tko zna statistiku, uočit će smrad do neba….’

‘Svatko tko je ikad negdje učio nekakvu primijenjenu statistiku uočiti smrad do neba’ ističe Lenhard, a Đikić svoj komentar završava emojijem koji plače od smijeha

Gordan Lauc i Dragan Primorac danas su prioćenjem medijima objavili rezultate istraživanja u kojem ističu da je 26 posto ispitanih u njihovoj studiji u radno-aktivnom stanovništvu  u Zagrebu pokazalo da imaju protutijela.

Navode i kako je „iznimno značajno je za primijetiti da veliki broj osoba koje su bile u kontaktu sa SARS-CoV-2 ili ga čak preboljele nemaju protutijela“.

ČETVRTINA ZAGREPČANA IMA PROTUTIJELA NA KORONU: Lauc i Primorac objavili rezultate istraživanja

Na ovo istraživanje, brzo su reagirali znanstvenici Boris Lenhard i Ivan Đikić.

‘Kako vjerovati privatnicima koji biraju grupe’

“Kako vjerovati privatnicima koji biraju grupe i rezultati odgovaraju njihovim ciljevima (prije 35% danas 25%). Gdje su objavljeni rezultati (u PR i medijima bez recenzije)?

Malo je vjerojatno, ako se nepristrano bira populacija na početku studije, imati 35% pozitivnih na 500 testiranih, a onda 25% na tisuću testiranih. Kada toliko promašite na testiranju studenti padaju na ispitima..

Posebno je značajna najava da je broj i veći od 26%: ‘ .. u ovoj fazi analizirali velik broj uzoraka iz firmi s jako malim brojem zaraženih, tako da je prokuženost opće populacije vjerojatno nešto veća’. Statistika i logika manjka kod ove studije”, napisao je Đikić na Twitteru, završavajući emojijem koji plače od smijeha.

“Populacije Zagreba? Not so fast…’

Boris Lenhard bio je bitno rječitiji na Facebooku.

Pa kaže Primorac:

“utvrđeno je da je 26,07 posto populacije Grada Zagreba razvilo protutijela nakon kontakta s virusom

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen