CIJEPLJENJE DJECE PRIJE NOVE ŠKOLSKE GODINE? Pfizerovo cjepivo je 100 posto učinkovito u populaciji od 12 do 15 godina

Cjepivo BioNTech/Pfizer sto posto je učinkovito u populaciji od 12 do 15 godina

Cjepivo protiv covida-19 koje su razvili njemački laboratorij BioNTech i američki farmaceutski div Pfizer visoko je učinkovito među mladima i djecom, pokazala je nova studija objavljena u srijedu. Cjepivo je imalo stopostotnu učinkovitost i “snažan odgovor antitijela” među djecom u dobi od 12 do 15 godina, stoji u zajedničkoj izjavi dviju tvrtki.

Studija je obuhvatila 2260 djece i među sudionicima bilo je malo nuspojava. Dvije tvrtke objavile su da će tražiti hitno odobrenje za korištenje cjepiva među mladima u Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji. Nadaju se da će imunizacija djece i mladih početi prije početka nove školske godine.

PFIZER I BIONTECH OPET POTVRDILI: Njihovo je cjepivo visokoučinkovito protiv asimptomatskih zaraza i britanskog soja

NA PRVOJ CRTI, VIDJELE POSLJEDICE BOLESTI, A NISU SE CIJEPILE: Zašto je cijepljeno manje od 50% medicinskih sestara?

Inovativna tehnologija

Trenutačno je BioNTech/Pfizerovo cjepivo u Europskoj uniji odobreno za populaciju stariju od 16 godina. Cjepivo Pfizer/BioNTech temelji se na inovativnoj tehnologiji RNA glasnika i prvo je cjepivo koje je na Zapadu odobreno protiv covida-19 krajem 2020. godine. Od tada njime su cijepljeni milijuni u više od 65 zemalja.

Studija koja je obuhvatila 1,2 milijuna ljudi u Izraelu u realnom vremenu pokazala je da je učinkovito 94 posto. Djeca su manje izložena težim oblicima oboljenja i manje prenose covid-19 kad je riječ o mlađima (manje od deset godina). Cijepljenje djece stoga nije bilo prioritet.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj  i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen