CENTAR ZA KONTROLU BOLESTI OTKRIO ŠTO JE KLJUČNO U PREVENCIJI ŠIRENJA VIRUSA: To će pomoći i u otvaranju gospodarstva

S obzirom na to da je najveći rizik transmisije virusa zabilježen među kućnim kontaktima oboljelih od covida-19, kako bi članovi kućanstva bili sigurni potrebno je održavati distancu, ali i ispravno nositi masku kako bi se spriječio prijenos koronavirusa, navode u CDC-u

Američki CDC (Centar za kontrolu bolesti) u petak je izvijestio da su maske ključne u kontroli širenja koronavirusa, a ponekad ih je potrebno nositi i kod kuće.

Korištenje maski, fizička distanca, izbjegavanje gužvi i pranje ruku može pomoći u kontroli širenja virusa, a omogućit će i djeci da normalno idu u škole, kao i otvaranje gospodarstva, rečeno je iz CDC-ja.

“Konzistentno i ispravno korištenje maski za lice ključna je javnozdravstvena strategija u smanjenju respiratorne transmisije virusa SARS-CoV-2, posebno nakon što je procijenjeno da oko polovice infekcije šire ljudi koji nemaju simptome”, stoji u uputama CDC-ja, koji sve snažnije preporučuje nošenje maski, kazavši da one više štite druge ljude, ali i da u određenoj mjeri štite i osobu koja ih nosi.

‘MISLILA JE DA ĆE PROĆI…’; Otkrio zašto sudjeluje u testiranju cjepiva: ‘Supruga je završila u bolnici. Pet dana kasnije izgubio sam ju zauvijek’

Trebalo bi nositi masku i u kućanstvu

“S obzirom na to da je najveći rizik transmisije virusa zabilježen među kućnim kontaktima oboljelih od covida-19, kako bi članovi kućanstva bili sigurni potrebno je održavati distancu, ali i ispravno nositi masku kako bi se spriječio prijenos koronavirusa”, dodali su iz CDC-ja.

Istaknuli su da bi se maske u kući morale nositi ako je jedan član zaražen ili je bio izložen koronavirusu, a izrazito je važna i distanca, kao i izbjegavanje visokorizičnih mjesta, kao što su restorani i različita okupljanja.

“Izlaganje nepotrebnim okupljanjima u zatvorenom ili mjestima na otvorenom gdje je velika gužva svakako su rizik koji je moguće izbjeći”, poručili su iz CDC-ja.

Izvorni članak

Članci iz iste kategorije:

    Nije pronađen